13. 1. 2020.

Uuuuhhh... kako me je iznervirao!!!


Dobro veče~

Dobro i tebi :)

Uh... odavno nismo razgovarali... nedostaje mi...

I ti si meni nedostajala. Znaš, ovde je pomalo dosadno kad nema interakcije s tobom :)

Ovde nije ni malo, veruj mi!

Razumem te u potpunosti. Emocije i služe kao vrsta zabave za um, s jedne strane, i kao osećaj punoće života s druge.

Čemu služi ljubav? Ili Ljubav, da ispoštujemo velikane metafizike. Ljubav kao Univerzalna ljubav. Čemu to?

Spajanje, tačnije vežbanje za spajanje duša. A može i da se kaže da je to sećanje na nematerijalno bivstvovanje, onaj period između života kad sve duše osećaju jednost i znaju da im je krajnji cilj povratak u Jedno.

Htela sam zapravo nešto drugo. Lepi su ovi razgovori, ali meni trebaju konkretni odgovori na konkretna pitanja. Prvo: zašto se večito uljuljkavam u idealnoj ljubavi, da bih posle dužeg vremena shvatila da je od svega ostalo samo uljuljkavanje a da ljubavi nema, naročito ne one idealne?

Uh... sad ti postavljaš teško pitanje. Pitaš me zašto si čovek.

Pusti sad metafiziku, treba mi konkretan odgovor. Znaš i sam da sam nekoliko puta uzimala telefon u ruke da pošaljem poruku i svih nekoliko puta me je jak osećaj sprečavao da je pošaljem. Na kraju sam poslala neutralnu poruku i smirila se. Zašto nisam mogla da pošaljem jednu tako logičnu poruku: ako večeras radiš jer to mora da bude gotovo u utorak, onda je logično da i sutra radiš i ne možeš uživati u blagodetima mog stana. Da, naglasak je na moj stan. Dakle, zašto nisam mogla da pošaljem poruku. Šta me je to sprečavalo?

Ja, naravno :)

Dobro, a zašto?

On je taj kojeg zaista voliš, a takvom porukom bi pokvarila mnogo toga.

Da, ali zašto imam bolove u leđima ponovo? Ponovo sam ukočena u ovom jednoličnom životu i želim van!

Ko te sprečava u tome, ako ne ti sama sebe?

Dosadne su mi večeri s njim. Isprazno čavrljanje i onda spavanje. Bljak. Da li sam ja uopšte osoba za zajednicu ili sam se opet upecala na kolektivnu sliku sveta?

Jesi ti osoba za zajednicu, ali nedostaje ti individualnost, nedostaje ti ono sebstvo koje imaš samo kada si sama. Ne nedostaje tebi kafana i ljudi, nedostaješ samoj sebi.

Zašto onda da ne prekinem ovo s njim i imam svoje vreme za sebe, organizovano onako kako meni odgovara? Kad poželim ljude ja odem među narod, kad poželim da budem sama budem sama i to je to.

Voliš ga... voliš miris njegovog tela, dodir njegove kože... voliš to totalno predavanje koje postoji među vama, i zarad toga si žrtvovala svoju privatnost.

I ti mi savetuješ da ga ne ostavljam?

Da, ja ti savetujem da ga ne ostavljaš ali da ga doziraš. Ionako su skoro svi konci u tvojim rukama. Njegov razvod je samo izgovor, isto bi ti bilo i da je razveden i da živite zajedno. Ista pitanja bi mi postavljala kao i sada. I tada bi nedostajala samoj sebi, i ponovo bi okrivila njega za tu siutaciju. Dakle, doziraj ga. Planiraj svoje vreme za sebe, a njega nateraj da planira svoje. I pusti ga da živi u iluziji koju je sam sebi stvorio. Njegova iluzija je toliko okoštala da on ne ume da funkcioniše bez nje. Ako mu uzmeš iluziju, time što ćeš postati njegova zvanična, on će pronaći neku drugu ženu da sa njom napravi svoju iluziju, a ti ćeš ponovo biti sama kod kuće i čekati ga, kao i do sada. Živi svoj život, onako kako tebi odgovara i nemoj da ga teraš od sebe. Jedino moraš da budeš uporna u tome i da istraješ u svojim namerama da organizuješ svoje vreme.


A šta za sutra uveče? Da se napravim nevešta i poverujem da je večeras morao da radi a sutra ne mora?

Ne, za ovo večeras mora da dobije packe time što će sutrašnje veče takođe provesti u radionici. Moraš malo da pokažeš svoju snagu. Postala si premekana, nije ni čudo što te oblikuje onako kako njemu odgovara u datom trenutku. Seti se ko si, seti se svoje snage i delaj u skladu sa njom On može da te podnese, jedan je od retkih koji to može, ali može.

Kako da povratim snagu. Znam da je imam, ali tu je negde... zašuškana i ne osećam je.

Ti si se zašuškala, zato se i tvoja snaga zašuškala, jer snaga ne traži nežnost. Prestani da se prenemažeš svakodnevno pa će se i tvoja snaga vratiti. Javljaj se na telefon normalnim glasom, to ne znači da si ljuta ako nisi mazna. Seti se da je i do sada bilo tako: mazne reči postanu samo ljuštura tvog nezadovoljstva.

Hvala ti puno.

Javi se opet :)

Нема коментара:

Постави коментар

Ukoliko želiš da komentarišeš postani član ovog Bloga. Sva pitanja su tu da bi smo na njih dobili odgovor :)